Vis Attraktioner på et større kort

gasmuseet

GASmuseet ligger i det gamle Hobro Gasværk fra 1898, der blev ombygget til udstillinger og kulturhus for 10 år siden. De gamle fabriksbygninger står i dag udadtil som, da der blev produceret gas på stedet, men de er nu totalt renoverede. Indvendigt er de gamle fabrikshaller indrettet med forskellige udstillinger og aktiviteter om gas og energi og forbruget af energi samt om de ting, som vi omgav os med i hjemmet. Gå på opdagelse i farmors køkken og stue eller din fars.

rebildcentret

m/ thingbæk kalkminer

Danmarks mest særprægede museum.
Udsigten fra indgangen ved kalkminerne er i sig selv en seværdighed. Her ser man ud over Lindenborg ådal mod Rold Skov og Rebild Bakker på den anden side af dalen. Derfor er kontrasten stor, når du fra den smukke udsigt går ind i Thingbæks mørke og kølige minegang og pludselig har de kæmpemæssige kalkgrotter foran sig.

I 1935 blev der oprettet skulpturmuseum i minerne, hvor man i dag kan se originale værker af billedhuggerne Anders Bundgaard og C.J. Bonnesen. Anders Bundgaard er kendt for bl.a. Gefionspringvandet og Cimbrertyren, og i minerne kan man bl.a. opleve hans “udvandrer-grotte”, hvor der i relieffer fortælles om udvandringen fra Danmark.
I 1969 udlånte Aalborg Kommune gipsmodeller af C.J. Bonnesens til Thingbæk Kalkminer, hvorfor også disse indgår i samlingen.

 

Museum Rebild

Oprettet 1951 og beliggende ved Rebild Nationalpark  og den omgivende Rold Skov.

Museet rummer: kulturhistoriske samlinger fra Rold Skov området,  Spillemandsmuseet, Rebild Folkemusikarkiv og Rørbæk Savværk(ved  Vedsted Skovhus).

Tilknyttet Museum Rebild er Blokhusmuseet (udvandrermuseet).

Hver søndag  tilbydes spillemandsmusik og folkedans for alle. I løbet af sommerperioden aktiviteter med håndværk og husflid. Museet rummer museumsbutik og Cafe. Besøg på Museum Rebild kan kombineres med besøg på Udvandrermuseet  og Rebild Centret/ Thingbæk Kalkminer.  Kontakt os for tilbud.

"Hjuldamperen" Svanen

Svanen
9500 Hobro
+45 24 44 09 06
fjordline@mail.tele.dk
www.dssvanen.dk

 

 

Svanen er bygget i 1994 på Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri. Passagerkapaciteten er 98 personer. Svanen har ældre- og handicapvenlige adgangs- og toiletforhold.
Mariager Fjord er Danmarks længste egentlige fjord. Sejlturen fra Hobro til Als Odde er på 43 km (23,3 sømil) og fjorden besejles hele sommeren af ”hjuldamperen” Svanen, der lægger til i Hobro, Mariager, Bramslev, Dania og Hadsund.

Verdenskortet

Tag familien med jorden rundt...
Og nyd madpakken i det grønne - eller en frokost i Glaspavillonen!

Oplev hele verden i mini-udgave med søer, floder og bjergkæder.
Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af søen med dejlige grønne opholdsarealer..

Hobro Mini Zoo

Velkommen til Hobro Mini Zoo
Hobro Mini Zoo er beliggende på et fire tønder land stort naturområde, hvor småsøer og bevoksning er med til at give fugle og dyrebestand de helt rigtige omgivelser. Her er mulighed for at holde en dejlig skovtur, familietur eller udflugt.

cirkusmuseet

Cirkusmuseet

 

   Østerled 1, Rold
9510 Arden
+45 99 82 41 70

www.nordmus.dk

     

Artisteri, show og spænding - Det er cirkus i en nøddeskal. Cirkusmuseet holder de traditioner i hævd, og bringer den indre cirkusartist frem i børn og andre cirkusinteresserede mennesker. Man kan lave sine egne jonglørbolde eller afprøve talenterne på de artistredskaber som er til fri afbenyttelse. Vi holder til ved Cirkus Miehes gamle vinterkvarter i Rold med den 12-kantede ridehus i træ. Kig ind og lær nogle underholdende færdigheder.

Hobro Museum

Hobros historie strækker sig over flere årtusinder. Det afslører et kig indenfor i bymuseet, hvor du ser udviklingen fra strategisk knudepunkt i vikingetiden, til en levende by i det moderne samfund. Vi viser sølvsmykker frem fra Fyrkat, præsenterer ølbrygningens historie i Hobro og giver et indblik i hvordan nutidens Hobro er blevet skabt.

Lystfartøjsmuseet

På Hobro havn befinder der sig to gule maleriske gamle kornpakhuse. Bag dørene til pakhusene ligger Lystfartøjsmuseet med udstillinger om lystsejlads i Danmark. Der åbenbarer sig alt fra det nyeste kommunikationsudstyr til krydsjagten Silvana. Det er stedet der lugter af tjære og træ, og hvor selv den største landkrabbe mærker sin indre sømand.

Vikingecenter Fyrkat

Harald Blåtand gjorde danerne kristne, men ikke alle var tilsyneladende  enig med ham. I hvert fald byggede Harald en række mægtige cirkelborge rundt om i landet. Fyrkat er en af Haralds borge, og den summer af liv ligesom den gjorde for over 1000 år siden. Smed din egen jerngaffel, smag flæskesteg stegt i ovn eller lær at kæmpe som en viking. Der er aktiviteter for vikinger i alle aldre.

Museet Godthaab Hammerværk

Besøg Danmarks eneste intakte hammerværk, der stadig er køreklar og står som da Zincks Fabriker stoppede produktionen i den gamle smedie.
Se også den omfattende udstilling af håndredskaber til brug i mark, mose og have, der blev fremstillet på det vanddrevne hammerværk.