Rold Skov - Danmarks største skov

Rold Skov

Rold Skov dækker 80 km2 eller 8000 ha. I virkeligheden er det mange mindre skove med hver sit lokale navn, som til sammen danner det store område, der under fællesbetegnelsen Rold Skov udgør Danmarks største skov.

Statsskoven

Cirka en fjerdel af Rold Skov, den centrale del mellem Buderupholm og Arden, er statsskov. Her er der adgang overalt og hele døgnet, og her finder du vandre- og cykelruter, skiruter, bålpadser, lejrpladser og meget mere.
Populære steder i denne del af skoven er Rebild Bakker, Ravnkildestien, Bjergeskoven med orkidéen Fruesko, Lille Blåkilde, Troldeskoven og St. Økssø. Her kan der være mange mennesker, men man skal sjældent bevæge sig mange minutter, før man oplever skovens dybe, stille ro.

På hjemmesiden for Naturstyrelsen i Rold Skov kan du finde de mange faciliteter, som styrelsen stiller til rådighed for skovens gæster.

De private skove

Omkring 75 % af Rold Skov er i privat eje. Det gælder hele skovområdet vest for Hobrovej (vej 180), som ejes af Lindenborg Gods og af Nørlundfonden. Den østligste og sydøstlige del af skoven ejes af hhv. Lindenborg Gods og Willestrup Gods.

Populære udflugtsmål i den østlige del af skoven er Madum sø, hvor der er fine muligheder for at bade, samt Langmosen og Store Blåkilde.