Rute 180 i børnehøjde

Rute 180 i børnehøjde

Oplevelsesruten Rute 180 byder også på masser af spændende muligheder for børn.

Start eks. i Handest, hvor I stiger på Veteranbanen og tager en rejse tilbage i tiden mens I kører gennem de naturskønne omgivelser til Mariager.

I Mariager kan I påmønstre ”hjuldamperen” Svanen og opleve den smukke Mariagerfjord fra søsiden.

I sejler til Hobro, hvor I på havnen kan besøge GASmuseet, i det gamle Hobro Gasværk fra 1898, og gå på opdagelse i farmors køkken eller I kan besøge Lystfartøjsmuseet og mærk e duften af tjære og træ og se alt fra gamle både til nyere kommunikationsudstyr.

 I Hobro kan I også se Vikingecenter Fyrkat med ringborgen som oprindelig er opført i 980 samt Vikingegården med 9 rekonstruerede huse og et besøgscenter hvor I bl.a. kan prøve vikingetøj.

På vej fra Hobro til Rold Skov kan I gøre ophold i byen Rold og se Cirkusmuseet som er indrettet i Cirkus Miehes gamle vinterkvarter på Rold Gl. Kro. Her kan børn og alle andre cirkusinteresserede prøve at lave sin egen jonglørbold og benytte den ude i Cirkus Miehes gamle ridehus.

Ved Rold Storkro finder i Adventure Minigolf som er opbygget som en miniatureudgave af en "rigtig" golfbane med 18 huller og varierende sværhedsgrad m.m.

Overfor ligger I Skillingbro kalkgrav, hvor I kan gå på fossiljagt, eller I kan tage en tur ind i Thingbæk Kalkminer som er Danmarks mest særprægede museum. Fra den smukke udsigt mod Rold Skov går I ind i de spændende kalkgrotter, hvor der står smukke original skulpturer af Anders Bundgaard og C.J. Bonnesen, men mest spændende for børn er nok de mange flagermus som holder til i minegangene.

Endelig kan i slutte af på Røverknolden i Rebild, hvor I både finder ”Det musikalske uderum” og ”Den Store Verden” – En spændende oplevelse for børn og for de, som stadig har barnet i sig.

Mulighed for frokost eller middags stop:

Restaurant Bramslev Bakker
Rold Gl. Kro
Rold StorKro
Rebild Hus
Røverstuen
Restaurant Bella Italia

Mulighed for overnatning:

Rold Gl. Kro
Bramslev Bakker Camping
Rold StorKro
Safari Camping